;
 

Iedere zondagavond van 20 tot 22 uur

Luister naar Horst aan de
met Uw Gastheer Jan Droesen

 

Index

 

 

 

 

 

 

 

 

PLAAT VAN DE MAAND JANUARI 2020
Raymond Frogatt met " Roly " uit 1968.
Dit is een Britse zanger/songschrijver uit Birmingham. In het begin van de jaren 60 speelt hij nog Rock & Roll muziek maar verruilt dat voor country & Western. Zijn begeleidingsband heet The Buccaneers en Monopoly en weer later wordt het
The Raymond Frogatt Band. In deze band zit bassist Louis Clark later bekend van Electric Light Orchestra.
in de jaren 90 heeft Raymond Frogatt als, inmiddels bekend country artiest, een eigen platenlabel nl. Red Balloon records. Zijn eerste succes is " Callow La Vita " en dit nummer, het zelf geschreven " Roly ", is op single het vervolg.
                            
 
De Plaat van de maand mei :Michel Polnareff  -- La poupee qui fait non            Michel polnareff
Het is dan 1966. Dit nummer betekende zijn doorbraak in Nederland. Deze Franse zanger/componist van Joodse afkomst komt uit een kunstbeminnende familie. Zijn vader werkte voor Edith Piaf!

Op de buhne droeg hij altijd een grote zonnebril en extra vagante modieuze showcostuums alles in de stijl van later David Bowie. Op dit nummer "La poupee qui fait non" speelt een beroemde gitarist mee. Zijn naam: Jimmy Page!! Ex. Yardbirds

en Led Zeppelin)

De Plaat van de maand Juni 2015    THE NICOLS met "Lord, I've been thinking   The Nicols
THE NICOLS met "Lord, I've been thinking" 1967. Dit is een echte Nederbeatgroep opgericht in 1965 in Den Haag. De leden waren: Herman Ansink, Rob Griell, Cees Hogerheide en de broers Ed en Harrie Koetsier. Tot 1969 waren The Nicols de begeleidingsband van Bonnie St. Claire en zijn ze altijd de beschermelingen van The Golden Earrings geweest. Dit nummer "Lord I've been thinking" is ook geschreven door Rinus Gerritsen en George Kooymans.

The Nicols gingen in 1969 uit elkaar en enkele leden gingen verder als Fairy Tale
 
Plaat van de maand juli: The Flower Potmen met "Let's go to San francisco". 1967. Op dit mooi flower powernummer is de leadzang van Peter Nelson, Neil Landon, Robin Shaw en sessiemuzikant Tony Burrrows. Geschreven is dit nummer door het duo John Carter en Ken Lewis die ook in The Ivy League speelden. In 1974 zaten Burrows en Carter in First Class. Deze band had succes met "Beach Baby". Voor The Flower Potmen was er nog een tweede hit met " A walk in the Sky" en het mooie "You can never be wrong". In 1985 was er een renunie en werd toepasselijk "Let's go back to San Francisco" opgenomen.
 
Plaat van de maand augustus: Freddy Cannon met "Tallahassee Lasie". 1959. Zijn geboortenaam is Frederick Picariella. Deze R&R zanger komt uit de staat Massachusetts. Met dit nummer "Tallahassee Lasie" had Freddy Cannon zijn eerste succes in 1959 in America en Engeland. Zijn begeleidingsband/naam in die tijd was Freddy Karmon & The Hurricanes. Vanwege het opvallende basdrum geluid kreeg hij als bijnaam Freddy Boom Boom Cannon. In 1981 had hij nog samen met The Belmonts een hit met " Let's put the fun back in Rock 'n Roll". Freddy Cannon's enigste succes in Nederland was in 1965 met de tune van de TV serie van Dick Clark met als titel " Action " !
 

Plaat van de maand SEPTEMBER
The Kingsmen met "Louie Louie". 1963. Mooie Beatuitvoering van dit nummer dat in 1957 voor het eerst op vinyl werd gezet door Richard Bevry.
De prachtige leadzang op dit nummer is van Jack Ely die echter hierna werd vervangen door drummer Lynn Easton. Voor The Kingsmen was er in Amerika in
1964 nog een klein succesje met "Money" maar in 1965 had de band plotseling
weer een grote hit met "The Jolly Green Giant". In onze hitlijsten komt The Kingsmen niet voor.
 
Plaat van de maand OKTOBER
Pink Floyd met "See Emily Play". Met namen als Sigma 6, The tea Set en
The Abdabs begint begin jaren zestig het muzikale leven van Pink Floyd. Als Syd Barett bij de band komt wordt de naam gewijzigd in The Pink Floyd genoemd naar twee voornamen van Amerikaanse blues muzikanten Pink Anderson en Floyd Counsil. In 1967 komt de eerste succesvolle LP uit met als titel " The Piper at the Gates of Dawn". Ook in 1967 worden twee singles uitgebracht op het Columbia platenlabel "Arnold Layne en dit nummer "See Emily Play". Belangrijk bij de live shows van Pink Floyd zijn de enorme licht en geluidseffecten. Denk hierbij aan
het album " The Wall" uit 1979. Musici in 1967 waren Syd Barett, Roger Waters,
Richard Wright en Dave Mason.
 
Plaat van de maand NOVEMBER 2015
The German Bonds met "We are out of Sight". Single uitgebracht in 1966 op het Polydor Platenlabel.
Dit is een Duitse Beatband uit De havenstad Hamburg opgericht in 1962.
Musici waren: Peter Hecht op keyboards, Jurgen Bock op slaggitaar, Dieter Horns basgitaar, Peter Becker op de drums
en Rainer Degner op sologitaar en leadzang. Er volgden vele live optredens
in de Starclub en de band was ook te zien op TV in Beatclub.
In 1969 spelen Peter Becker en Rainer Degner in The Rattles en zijn ze te horen op de grote hit "The Witch" uit 1970
 
PLAAT VAN DE MAAND DECEMBER
 

THE BYRDS met " FROM A DISTANCE". Dit nummer werd opgenomen in de zomer van 1990 tijdens
de Nashville sessions.
De musici toen waren drummer Stan Lynch (Tom Petty & The Heartbreakers)
John Jorgenson (Desert Rose Band)
en van The Byrds David Crosby, Chris Hillman (ook Desert Rose Band)
en good old Roger McGuinn.
"From A Distance" is geschreven door de Americaanse songschrijfster
Julie Gold en heeft een mooie tekst
met boodschap: From A Distance the World looks Blue and Green.
Bette Midler had met dit nummer veel succes in 1990